- Diensten & producten

Behandelingen

Bij 123voetJes kunt u vanaf 2017 kiezen uit drie behandelingen.

Bij uw eerste bezoek duurt de behandeling vrijwel altijd iets langer i.v.m. het afnemen van de anamnese. Dit is het noteren van uw persoonlijke gegevens, de problemen aan uw voeten en eventuele ziekten die van belang zijn voor de behandeling start. Behalve iets meer van uw tijd kost u dat u niets extra.

Voetverzorging 1

Deze behandeling is eenvoudig, maar volledig en duurt minimaal 35 minuten. 

De behandeling 1 behandeling bevat:

 • Afnemen anamnese en bespreken van een behandelplan,
 • desinfecteren van de voeten voor optimale hygiëne,
 • de nagels knippen en ik controleer of de hoekjes goed vrij liggen (ter voorkoming van ingroeien),
 • handmatig worden overtollig eelt, likdoorns, kloven verwijderd,
 • met de nattechniek freesmachine wordt eelt verwijderd en likdoorn/ kloven, verdikte nagels behandeld,
 • nagelomgeving verzorgen,
 • schoonmaken en stofvrij maken voeten na behandelen,
 • de behandeling wordt afgesloten met een voetmassage met een voetencrème.

 

Het tarief van deze behandeling is € 35,00

Er zijn geen aanvullende kosten voor het verhelpen van klachten zoals het verwijderen van een likdoorn, kloven egaliseren, schimmelnagels dunner maken en het behandelen van de diabetische of reumatische voeten. U betaalt altijd één prijs voor een pedicurebehandeling. Eenvoudig en duidelijk!!!

Voetverzorging 2

Pedicurebehandeling 2

Deze behandeling bevat alle elementen van voetverzorging 1.

Er zijn echter meer elementen opgenomen gericht op verzorging en ontspanning. Denk aan het gebruik van steriele warme handdoeken tijdens de behandeling, het gebruik van de peeling en als afsluiting een ontspannende voetmassage. 

Omdat deze behandeling meer tijd en voorbereiding vraagt, kan deze alleen bij het maken van de afspraak voorafgaand aan de dag van uitvoeren worden gereserveerd.

Het tarief van deze behandeling is € 42

Voetverzorging 3 (met massagestoel)

Pedicurebehandeling 3

U verlaat de praktijk niet alleen met verzorgde voeten, maar geniet echt van een moment van ontspanning.

Deze behandeling gaat verder dan alleen uw voeten. Voetproblemen werken soms door in een aangepaste houding of manier van bewegen. Dat resulteert dan in klachten op andere plaatsen dan de voeten zelf, zoals rug, nek en schouders. Ook stress en een slechte werkhouding kunnen oorzaak zijn van dergelijke klachten.

Aansluitend op de pedicurebehandeling, wordt een massagefauteuil ingezet. De verschillende massagetechnieken van de stoel zorgen dat de spieren op vele plaatsen aangezet worden om te ontspannen. Het trillen, kneden, kloppen en nabootsen van vingerdruk zorgen voor verbetering van de doorbloeding waardoor de klachten verminderen. Dit resulteert in het wegnemen van spierspanning en verbeterde afvoer van afvalstoffen. Veel gebruikers ervaren daadwerkelijk de toegevoegde waarde van dit extra moment van ontspanning, waarbij de pedicure de ruimte verlaat.

De behandeling duurt ongeveer 70 minuten, waarvan 20 minuten in de massagestoel. Het tarief voor deze behandeling is € 47,50

Deze behandeling is niet geschikt voor vrouwen die zwanger zijn, mensen met hartproblemen en mensen met huidaandoeningen en/of MS.

Gebruik van de stoel is uitsluitend mogelijk als onderdeel van behandeling 1 of 2 en los ook te boeken voor 7,50. 

SanaMed verzorgende schuimproducten

In mijn praktijk werk ik vanaf april 2016 uitsluitend nog met een productlijn die ik heb ontdekt op de europese beurs voor beauty in Dusseldorf.

Waar cremes lange tijd de norm waren en ook prima kunnen verzorgen, geven ze vaak een aanhoudend vettig gevoel op de huid en in de schoen. De Sanamed verzorgende schuimproducten trekken veel sneller in en geven een heerlijk zacht gevoel. Ik ben trots dat ik deze innovatieve productlijn kan aanbieden in mijn praktijk als één van de eerste aanbieders in Nederland. Het schuim bevat geen PEG, parfum of kleurstoffen. De verpakking heeft bovendien een inhoud van 150ml. Het dubbele van mijn vorige productlijn. Daarmee krijgt u als klant relatief veel product per verpakking en kunt u even vooruit.

Sanamed Mikrosilber voetschuim 150 ml € 15,50

In de praktijk werk ik met de Mikrosilber variant. Deze is geschikt voor de droge huid en vind ik erg prettig ruiken.Het bevat o.a. jojoba. Het bevat 10 % urea en verbetert de huidstructuur. Op mijn facebook staat een foto van voeten door mij behandeld met de Mikrosilber. Het verschil voor en na de behandeling is overduidelijk.

Schuimproducten van Sanamed

Behandelen van schimmelnagels

FungiClear € 16,50

Een ander product dat u hieronder ziet afgebeeld is een product voor het behandelen van schimmelnagels.

Dit is een natuurlijke spray die schimmelgroei remt van de firma Podiamed. Ook de grootste bron van herinfectie-de schoen- kan hiermee worden behandeld. Het hoofdbestanddeel is Manuka Olie. De fabrikant geeft aan dat de werking sterker is dan die van Tea three olie. Het heeft in ieder geval een geur die prettiger is.

Toelichting van de prijs

De prijs die u voor de dienstverlening betaalt komt voort uit een aantal elementen.

Een vergoeding voor:

 • de investering die de pedicure moet doen in kennis en vaardigheden,
 • de apparatuur en inventaris benodigd voor de behandeling,
 • verbruiksartikelen benodigd voor de behandeling,
 • ondernemerskosten,
 • het inkomen van de Pedicure, premies en belastingen,
 • en tenslotte de BTW die de pedicure namens de belastingdienst in rekening brengt.

Kennis en vaardigheden

Elke pedicure die aangesloten is bij Provoet heeft een basisopleiding tot pedicure moeten volgen op MBO niveau. Zelf heb ik aanvullend opleidingen gedaan voor de aantekening diabetische voet en reumatische voet. Om het vak van pedicure blijvend goed uit te kunnen uitvoeren, is het echter van belang om een leven lang bij te leren. Provoet stimuleert pedicures om workshops en seminars bij te wonen en aan bijscholing te doen. De investeringskosten voor cursusdeelname kunnen soms behoorlijk oplopen. Ook het aandoen van beurzen om innovaties in de branche te volgen en nieuwe producten uit te kunnen proberen is belangrijk. Het is nodig om te zorgen dat klanten op professionele wijze voetzorg krijgen volgens de laatste standaards op een kwalitatief hoog niveau. Provoet maakt zich sterk voor professionalisering van het vak. Dat kan alleen als pedicures investeren in hun kennis en vaardigheden en dat doorberekenen in hun prijsstelling. Bij nieuws laat ik weten wat ik op dit gebied doe gedurende het jaar.

Inventaris en apparatuur

De keuze die ik als de pedicure maak voor hoogwaardige apparatuur is van invloed op de door u ervaren dienstverlening, maar heeft ook invloed op de prijsstelling. Is de machine van een gerenommeerd merk? Is de pedicure stoel geheel elektrisch of alleen handmatig instelbaar? Op de fotogalerij kunt u zien welke keuzes door mij zijn gemaakt t.a.v. apparatuur en inventaris. Zowel de stoel als de machine zijn in 2015 vernieuwd. Vanaf 2017 is een massagestoel in de praktijk geplaatst.

Werkkleding, schorten, handschoenen, mondkapjes, mesjes, frezen, schuimproducten, en schoonmaakmiddelen. Ook voor verbruiksartikelen is de herkomst van belang. Frezen uit Duitsland van Busch kosten aanzienlijk meer als vergelijkbare producten die geïmporteerd worden uit China of zelf frezen uit de bouwmarkt die voor een heel ander doel zijn gefabriceerd. De keuze voor kwaliteit op basis van Europese normen is iets waar ik nooit van wil afwijken gezien de risico’s die alternatieven mogelijk met zich mee brengen. Ik bestel al mijn verbruiksartikelen om die reden uitsluitend bij de Nederlandse branche gerelateerde groothandels. Vanaf 2016 gebruik ik keramische frezen. Deze zijn 25% minder zwaar en hierdoor is er geen vibratie op de nagel en geen warmteafgifte. Een innovatie die het behandelcomfort verhoogd en in mijn beleving de extra investering zeker waard is.

Ondernemerskosten

Elke ondernemer maakt kosten, uw pedicure ook. Voor de inschrijving bij de kamer van koophandel, inschrijving bij Provoet, abonnementen op vakbladen, bankkosten, marketinginspanningen en niet onbelangrijk verzekeringen. Deze website helpt u als klant bijvoorbeeld om een beter beeld te krijgen over wat u van de dienstverlening mag verwachten. Kunnen betalen met uw PIN draagt bij aan uw betaalgemak. Een goede aansprakelijkheidsverzekering is bij het verlenen van voetverzorging natuurlijk ook essentieel. Ook deze kosten maken deel uit van de prijs die u betaalt voor een behandeling.

De BTW van 21% die u betaalt per behandeling, wordt aan het einde van ieder kwartaal afgedragen aan de belastingdienst. Voor een vijfde deel van de prijs die u betaalt is de pedicure dus slechts een doorgeefluik.

Omdat mijn praktijk gevestigd is in mijn eigen woning zijn mijn huisvestingskosten minimaal. Dit helpt mij om een uitstekende kwaliteit dienstverlening te leveren met innovatieve verzorgingsproducten tegen een zeer concurrerend tarief.

Prijslijst

Pedicure Jeugd

€ 20,50