- Heren

Specialisatie

Heren

Is de pedicure ook voor mannen? In 2016 heb ik bijna 200 voetbehandelingen gegeven aan heren, dus is het antwoord duidelijk ja. Voetbroblemen zijn ook niet alleen aan vrouwen voorbehouden.

Minder gebruikelijk is het nog altijd voor heren dit te laten weten via facebook like of een recensie leert de praktijk. De pedicure wordt ook vaak ingedeeld onder de rubriek schoonheidssalons. Een groep waaronder ook manicuren en schoonheidsspecialisten vallen. Het is niet gek dat het woord "pedicure" bij veel mannen nog een beeld oproept van uitbundige nagelversiering en gezichtsmaskers in een ruimte waar "roze" de huisstijl bepaald. 

Er is echter meer dan de cosmetische pedicure. De medisch pedicure maakt deel uit van de zorgketen en heeft een ander uitgangspunt ten aanzien van voetverzorging. De inrichting van de praktijk is meer neutraal, vergelijkbaar met die van een tandarts, omdat de pedicurebehandeling niet specifiek gericht is op vrouwen. Mannen lopen ook tegen voetproblemen aan als gevolg van sport, schade door bijvoorbeeld stoten of door intensieve belasting binnen hun beroep. Ook een likdoorn of een kloven onder de hak komen voor op alle voeten.

57% van de Nederlanders loopt op den duur tegen voetproblemen aan en dat overkomt natuurlijk niet alleen vrouwen. Er zijn veel beroepsgroepen, waarbij voeten een loopbaan lang zwaar worden belast.  Bij een ongemak is het voor mannen net zo belangrijk om aan dat ongemak iets te laten doen. Niet zelf “met gereedschap uit de garage”, maar door iemand die hiervoor is opgeleid en gericht met steriele instrumenten kan werken aan een oplossing.

Pijnlijke voeten hebben is niet normaal en vaak is een probleem goed te behandelen. Een derde van de mijn klantenbestand is man, dus maak gerust een afspraak.

Kinderen

Ook de kleinste voeten lopen wel eens een euvel op. Regelmatig lopen kinderen op blote voeten tijdens gym of zwemles. Kinderen kunnen het best eng vinden om zich te laten behandelen. Met meer dan vijftien jaar ervaring als pedagogisch medewerker in de kinderopvang, lukt het mij altijd wel om kinderen op hun gemak te stellen.

 

Praktijkruimte

Diabetische voet

Mensen met diabetes kunnen complicaties hebben aan hun voeten als gevolg van hun ziekte. Door mijn specialisatie ‘Diabetische Voet’ kan ik professionele hulp en verzorging geven. In veel gevallen wordt deze behandeling ook door de ziektekostenverzekering gedekt. 

Reumatische voet

Voor iemand met reumatische klachten is het belangrijk om naar een pedicure te gaan die kennis heeft over deze ziekte en de gevolgen. Door mijn specialisatie kan ik zorgen voor drukverlichting bij knobbels en goede adviezen geven over materialen en hulpmiddelen.