- Nieuws

Nieuw voetverzorging 3 (met massagestoel)

23-01-2017. Elk jaar probeer ik de dientverlening van 123voetjes te verbeteren. In 2017 introduceer ik een derde dienst. 

Voetproblemen werken soms door in een aangepaste houding en manier van bewegen. Dat resulteert dan in klachten op andere plaatsen dan de voeten zelf zoals rug, nek en schouders. Ook stress en een slechte werkhouding kunnen oorzaak zijn van dergelijke klachten.

Bij voetverzorging 3 wordt een uitgebreide voetbehandeling gecombineerd met een moment van ontspanning. Na afloop van de pedicurebehandeling neemt u plaats in een speciale massagefauteuil.

De verschillende massagetechnieken van de stoel zorgen dat de spieren op vele plaatsen van het lichaam aangezet worden om te ontspannen. Het trillen, kneden, kloppen en nabootsen van vingerdruk zorgen voor verbetering van de doorbloeding, waardoor de klachten verminderen. Het resulteert in het wegnemen van spierspanning en verbeterde afvoer van afvalstoffen. Veel gebruikers ervaren daadwerkelijk de toegevoegde waarde van dit extra moment van ontspanning.

Massagestoel

Studiedag Pedicure en sporters

8 april 2016. Elk jaar zijn er in Nederland 260,000 blessures als gevolg van sporten aan voet, hiel of tenen. Ook binnen mijn praktijk zie ik met name veel hardlopers. Voor mij een reden om mij op dit onderwerp eens bij te laten praten bij PediRoda in Weesp. Sportblessures volgen uit een wisselwerking tussen de belastbaarheid van het individu  en de belasting als gevolg van sporten. Het was leuk om eerder opgedane kennis over anatomie te kunnen uitbreiden met kennis over lichaamsbouw, houding en beweging. Ook was er aandacht voor de persoonlijke uitrusting bij verschillende sporten. Een leerzame dag.